TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

DŽUNIĆ: ZGRADA SG NIŠA NAPOKON DOBIJA LIFT (VIDEO)

Već naredne godine u zgradi Skupštine Grada Niša trebalo bi da bude izgrađen lift i za to se izdvaja novac iz gradske kase, najavio je za Zonu plus predsednik niškog parlamenta Boban Džunić.

Radi se projektna dokumentacija, a potrebno je još odobrenje Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš.

Lift će velika olakšica naročito za osobe sa invaliditetom ili majke sa bebama u kolicima, koje, na primer, za neki dokument u Poreskoj upravi do trećeg sprata treba da idu stepenicama.

Krenuće se sa projektnom dokumentacijom. Zgrada je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, potrebna je njihova suglasnost. U ovom budžetu smo predvideli određena sredstva da krenemo sa pripremom projektne dokumentacije. Ja se nadam da ćemo u narednoj godini sagraditi taj lift, kaže Džunić.

 

 

 

 

 

Lift bi uveliko olaškao put do skupštinske sale odbornici Jasmini Barać Perović, koja boluje od progresivne mišićne distrofije.

Ja imam jednu personalnu asistentkinju, a obično treba da siđu trojica, četvorica kolega da me podignu, zaista nije lako…Osećala sam se inferiorno.Tako da me izuzetno raduje da je podigniuta svest, poručuje Barać Perović.

Lift će pomoći svim građanima kojima stepenice predstavljaju prepreku.

Svima koji ne mogu da se popnu do poslednjeg sprata gde je lokalna poreska administracija. Mislim da smo dosta toga uradili, dodaje Džunić.

Raduje me što će ovaj lift biti izgrađen za vreme našeg mandata. Ostaće nešto što zajedno uradili.Mnogo će značiti i starim ljudima, majkama koje imaju decu u kolicima, kaže Jasmina Barać Perović.

Do skupštinske sale i službi Skupštine grada Niša vodi tridesetak stepenica. U zgradi se, osim toga, nalaze i svi važni sekretarijati. Sredstva za izgradnju lifta planirana su u budžetu za 2022. godinu.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com