Ekipa "Jelena Jović" pobednik 19. Nišavske regate

Ekipa "Jelena Jović" pobednik 19. Nišavske regate

NISAVSKA REGATAKao deo programa obeležavanja gradske slave Niša, Svetog Cara Konstantina i Carice Jelene, održana je 19. Nišavska regate, a pobednik je ekipa “Jelena Jović” iz Niša. Regata je startovala iz sela Prosek, a pobednička ekipa je najbrže prešla takmičarsku deonicu dugu 5 kilometara od Vrežinskog bazena do mosta na Tvrđavi. Organizatori iz Safari kluba Niš zadovoljni su kako je trka protekla, a još veći odziv očekuju sutra na Moravskoj regati.

Lepo vreme, reka, i sve je bilo spremno za 19. Nišavsku regatu. Najpre se kod Vrežinskog bazena veslalo rekreativno, a onda je i zvanična manifestacija mogla da počne. Sa starta je krenulo 15-ak timova sa kajakašima. U Safari klubu kažu da je zbog Zadušnica manje ekipa nego prošle godine, a problema nije bilo.

Ove godine Nišavska regata imala je podršku svih niških opština, ali i izvan Niša.

“Sve niške opštine ove godine su pomogle Safari klubu, ali i opštine Gadžin Han i Doljevac. Drago mi je da ima ovoliko ljudi”, kaže predsednik opštine Palilula Boban Džunić.

Regata je išla deonicom dugom 5 kilometara, a učesnici kažu da je bilo dosta prepreka. Ipak, jedna ekipa uspela je da ih sve prebrodi – pobednik je tim “Jelena Jovanović” iz Niša.

“Bilo je prepreka, okretanja čamca, ali smo uspeli da se izborimo. Tokom puta bili smo drugi, ali smo kod auto pijace preuzeli vođstvo i prvo mesto”, kaže Ivan Kocić iz pobedničke ekipe.

Drugo mesto na Nišavskoj regati zauzela je posada “Južne Morave “, a na trećoj pozici završio je “Eko fišing”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com