Ekipe Prokuplja i Vranja najbolje u prvoj pomoći

Ekipe Prokuplja i Vranja najbolje u prvoj pomoći

CRVENI KRST TAKMICENJEEkipa Crvenog krsta Prokuplja omladinski je prvak Medjuregionalnog takmičenja u prvoj pomoći, dok je u kategoriji podmladka pobednik ekipa Vranja. Oni će predstavljati Južnomoravski region na regionalnom takmičenju u Beogradu septembra ove godine. Sa njima će se u Beogradu takmičiti i ekipe Petrovca na Mlavi i Boljevca, kao pobednici Timočkog regiona, i niške ekipe, koje su se plasirale direktno u finale kao domaćni.

Sudar automobila i bicikliste i troje provredjenih. Stradale su dve glave, povredjena je ruka, i jedna noga. Ekipa obučenih mladih volontera Crvenog Krsta trči do povredjenih. Od brzine zavise i životi unesrećenih. Brzo konstatovanje situacije, i još brže pružanje prve pomoći unesrećenima. Ekipe su se dobro snašle. Ovako izgleda Medjuregionalno takmičenje u pružanju prve pomoći.

Sve se odvija prod budnim okom sudije. Sve se boduje. I odnos prema povredjenima i pomoć koja se pruža.

Na Medjuregionalnom takmičenju u Nišu učetvuje 20 ekipa iz dva okruga, Južnomoravskog i Topločkog. Podeljeni su u dve kategorije, omladinci i podmladak. Organizator je niški Ctrveni Krst.

Prvo mesto u kategoriji omladinaca osvojila je ekipa Crvenog krsta Prokuplje, drugo ekipa Vranja, a treći su bili omaldinci Crvenog krsta iz Surdulice. U kategoriji podmladka prvo mesto zauzeli su Vranjanci, druga je bila ekipa Petrovca na Mlavi, a treća ekipa Bosilegrada. Regioanlni prvaci nadmetaće se na republičkom takmičenju u Beogradu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com