Elektronske kartice od marta u svim autobusima

Still0202_00001Putnici niških gradskih autobusa mart bi trebalo da da dočekaju sa novim karticama jer će u svim autobusima kada plate vožnju, umesto dosadašnje kartice na kojima je kontrolor olovkom upisivao vreme vožnje, dobiti fiskalni isečak.

Ovakav način naplate se već dva meseca primenjuje na linijama koje voze autobusi JP “Aerodrom”, a već naredne nedelje nove kartice pojaviće se i na linijama koje vozi Ariva litas.

Za putnike i nije velika promena, ali se sprečava da kondukter od njih dobije i ponovo proda istu karticu. Petronijević ističe da se za dva meseca primene na pojedinim linijama ispostavilo da je ovaj sistem naplate mnogo bolji od postojećeg.

Prema rečima konduktera izdavanje kartica ide mnogo brže, putnici manje čekaju, a i dosta je jednostavnije. Uz to, razne malverzacije sada nisu moguće zahvaljujući podacima koji se na karti nalaze, tvrdi Petronijevic.

Iako se najavljivalo da će ovakav način naplate do Nove godine biti primenjen do kraja godine u svim autobusima, moralo je da se sačeka.

Razlog za to je usavršavanje softvera i otklanjanje sitnih nedostataka, istice Petronijević.

Vrednost tendera za nabavku uređaja za štampanje kartica je više od 10 miliona dinara, a finansiran je iz budžeta Grada.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com