elmont-1Niški Elmont jedna je od retkih zaštitnih radionica gde rade osobe sa invaliditetom, a koja uspešno posluje. Posla za sada ima i ovu godinu potpuno su finansijski zaokružili, ali za budući rad traže pomoć od grada, kako bi putem rezervisanih javnih nabavki obezbedili još bolje funkcionisanje i zapošljavanje novih radnika.
Trenutno najveći je jednoipogodišnji ugovor sa EPS-om, za koji rade šemiranje elektroormarića. Održavaju uličnu rasvetu u Prokuplju, rade rasvetu u Kraljevu, Knjaževcu, Leskovcu. Kažu da imaju i stručne ljude i opremu za održavanje niške javne rasvete i mnoge druge poslove.

Od grada očekujemo da pomogne i da nas uključi u održavanje javne rasvete jer smo kadrovski i tehnološki opremljeni. Od gradskih javnih preduzeća, prvenstveno Toplane i Nišstana očekujemo da nas uključe u poslove održavanja pumpi i vinklovanja elektromotora, kaže direktorka Elmonta Gordana Labović.

elmont-2Gotovo sve poslove Elmont je dobio putem rezervisanih javnih nabavki, što je svojevrsna podrška poslovanju ovakvim firmama. Gradonačelnik Darko Bulatović i resorna većnica obećali su da će ih preporučiti direktorima javno komunalnih preduzeća.

Razgovaraćemo sa direktorima kako bi bili tolerantniji što se poslova tiče, kako bismo Elmontu izašli u susret oko javnih nabavki i poslova za budući period, kaže većnica Tijana Đorđević Ilić.

Tu je i inicijativa grada ka Ministarstvu privrede za obrazovanje nove Skupštine Elmonta, kako bi i na tom polju bili efikasni.