Er Srbija: Ne planiramo letove iz Niša!

Er Srbija: Ne planiramo letove iz Niša!

AERODROMEr Srbija demantovala je da vodi bilo kakve pregovore u vezi sa letovima nacionalne avio-kompanije iz Niša!

Iako je direktor niškog aerodroma “Konstantin Veliki” rekao da su pregovori sa nacionalnom aviokompanijom o letovima iz Niša u toku, Er Srbija je u zvaničnom mejlu televiziji Zona plus to demantovala! Kako kažu, o tome se ne pregovara, te letova iz Niša, bar za sada, neće biti.

Direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović dodaje da je uslov da neka kompanija uopšte leti sa aerodroma potpisan takozvani ugovor o zemaljskom opsluživanje.

Zbog toga su predstavnici Er Srbije bili u Nišu. Oni su potpisali taj ugovor, a o komercijalnim letovima sa niškog aerodroma nije bilo za sada reči, kaže Đurđanović.

Većnik Mihajlo Zdravković, koji je juče komentarisao napise  portala “Fly from Niš” o zainteresovanosti Er Srbije za avio saobraćaj iz Niša, za Zonu objašnjava da je govorio hipotetički, a srpski avioprevoznik se jeste interesovao za uslove za letove sa aerodroma “Konstantin Veliki”.

Podsetimo, za letove Er Srbije iz Niša bilo je planova još 2013. godine, i to na relaciji Niš-Beograd, nekoliko puta nedeljno. To se, međutim, nije ostvarilo jer je, kako je tada obelodanio gradonačelnik Zoran Perišić, nacionalni avioprevoznik, zbog neisplativosti, odustao.

Sa niškog aerodroma za sada će na leto leteti samo avioni mađarskog Vizera do Bazela, sa kojim je ugovor u Beogradu potpisan krajem prošle godine.

Ipak, prve letove posle skoro dvogodišnje pauze iz Niša izvela je ruska čarter kompanija. [mom_video type=”youtube” id=”rCfu438UZqQ”]

One thought on “Er Srbija: Ne planiramo letove iz Niša!

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com