Festival "Slobodna zona" počinje u petak

skobodna zonaProjekcijom filma “20.000 dana na Zemlji” o muzičaru Niku Kejvu u petak 7. novembra u bioskopu “Vilin grad” biće otvoren deseti filmski festival dokumentarnog i igranog angažovanog filma “Slobodna zona”. Projekcija ovog filma je zakazana u 20h. Drugim festivalskim danima, biće po 2 projekcije: od 19 i 21 sat. Festival traje do 12. novembra.

So zemlje, Ljubavna odiseja, Motivacija: nula, Omar, Pleme, samo su neki od 11 filmskih ostvarenja poznatih režisera iz Velike Britanije, Francuske, Holandije, Hrvatske, Belgije, Ukrajine, Izraela, SAD i Mauritanije koji će obeležiti ovogodišnji jubilarni festival “Slobodna zona”. Organizatori kažu da je značaj ovog festivala višestruk.

Počev od ove, svake naredne godine filmski festival “Slobodna zona” istovremeno će biti održavan u Beogradu i Nišu. Karte za prvo veče festivala prodavaće se po ceni od 260 dinara, a karte za projekcije ostalih filmova u Niškom kulturnom centru, posetioci će moći da kupe od 29. oktobra po ceni od 100 dinara. Osim u Nišu, “Slobodna zona” se održava i u Beogradu i Novom Sadu.

 

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com