Filip Šubarić najpopularniji glumac festivala

Filip Šubarić najpopularniji glumac festivala

Filip Šubarić, glumacIako je tek ušao u glumačke vode,  Filip Šubarić, koji tumači ulogu Nenada u filmu Enklava proglašen je za najpopularnijeg glumca jubilarnog 50. Festivala glumačkih ostvarenja. Film govori o odnosu Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji posle 1999. godine. Smešten na prostor izolovanih sredina u kojima pretežno živi srpsko stanovništvo, ovaj film slika položaj ljudi u enklavama.
Prema odluci žirija kritike, nezvaničnu nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Nataša Ninković, za najbolju mušku ulogu Nikola Rakočević, a specijalno priznanje za najboljeg debitanta otišlo je u ruke dečaka Denisa Murića. Specijalna priznanja Međunarodnog “Viva festivala” –  “Zlatno drvo” i “Zlatni leptir”  dobili su filmovi Isceljenje i film Bez stepenika. Zvanične nagrade festivala dodeljuju se na svečanom zatvaranju.

 

Ovaj tekst deo je projekta “Pitajte građane” koji se realizuje uz podršku Grada Niša, kroz konkurs za projektno sufinansiranje medijskh sadržaja od javnog značaja za 2015.godinu.