FILM RADNICKIPosle godinu dana rada, stotine sati snimanja i montaže, dokumentarni film „Radnički je ljubav Niša“ dočekao je svoju premijeru na velikom platnu. Film je producirala agencija „Sinopsis“, a u njemu su prikazani najslavniji momenti niškog fudbalskog kluba. Autori obećavaju da će film uskoro moći da pogledaju svi ljubitelji Radničkog.

 

Autorska ekipa morala je da proputuje ceo Balkan da bi prikupila sećanja legendi „Reala sa Nišave“. Sati nasnimanog materijala bili su pravi izazov, a film „Radnički je ljubav Niša“ konačno je dobio svoju premijeru.

„Film je emotivan, i to je neko naše viđenje Radničkog svih ovih godina“, kaže producent Agencije „Sinopsis“ Miodrag Miljković

Film traje sat i 20 minuta, a u njemu govore Piksi, Rambo, kao i najstariji živi igrač „Radničkog“ Branislav Čičević, koji je fudbalsku karijeru završio davne 1958. godine. Od bivših fudbalera samo reči hvale.

„Ovo je istorijski trenutak. Svakako će današnje generacije moći da vide kako smo to mi nekad radili, u vreme kada je Evropa strepela od nas“, kaže Miodrag Stojiljković Redža

Film o Radničkom, kao jednom od najvećih brendova Niša podržao je i Grad. Nakon premijere film če moći da vide svi zainteresovani jer su pregovori sa distributerima pri kraju, a sve što nije stalo u ovo ostvarenje, po rečima produkcije, biće prikazano u specijalnoj seriji.