FILMSKI SUSRETI NIŠ: POZNAT TROČLANI ŽIRI

FILMSKI SUSRETI NIŠ: POZNAT TROČLANI ŽIRI

Na 55. Festivalu glumačkih ostvarenja igranog filma u Nišu o dobitnicima zvaničnih nagrada odlučivaće tročlani žiri koji će činiti predsednica Tijana Pečenčić i članovi Jelena Mila i Feđa Stojanović.

Oni će, nakon što pogledaju svih 10 filmova iz takmičarske selekcije, doneti odluku o laureatima tradicionalnih nagrada Gran pri „Naisa“, Car Konstantin i Carica Teodora, kao i o nosiocima povelja za izuzetnu mušku i žensku ulogu, nagrada za mušku i žensku epizodu i nagrade za najbolju debitanstku rolu.

Festivalske nagrade će biti dodeljene u Sali 1 niškog „Sinepleksa“, poslednjeg dana Filmskih susreta, u četvrtak, 15. oktobra, sa početkom u 20 časova, uoči projekcije gostujućih filmova na festivalu.

VOJA BRAJOVIĆ DOBITNIK NAGRADE “PAVLE VUISIĆ”

Drugog dana Filmskih susreta, u nedelju, 11. oktobra u 20 sati, u Sali 1 „Sinepleksa“, glumcu Voji Brajoviću, koji je ostvario niz nezaboravnih rola tokom filmske karijere duge gotovo pola veka, svečano će biti uručena Nagrada za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima „Pavle Vuisić“.

Nagradu dodeljuje Udruženje filmskih glumaca Srbije, a sastoji se od plakete s likom Pavla Vuisića, monografije posvećene laureatu i dokumentarnog filma o dobitniku ovog prestižnog priznanja.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com