filmski pozornicaU nedelji kada se održavaju  jubilarni 50. Filmski susreti,  Savet festivala usvaja finansijski plan. Ovoga puta grad daje oko 20 miliona dinara, ali u cifru ne ulazi više od 2 miliona iz republičkog budžeta, koliko su filmski dobili po projektu. Današanja sednica Saveta festivala bila je interesantna jer su članovi imali  suprotstavljene stavove po mnogim pitanjima. Finansijski plan usvojen je kasno popodne.
Da li će publika na ovogodišnjim jubilarnim Filmskim susretima biti iznenađena  kao što  najavjulju orgaizatori, videćemo, ali su novinari na današnjoj sednici Saveta festivala svakako bili. Najpre prijatno jer su dobili na papiru do najsitnijih detalja ispisan finansijski plan ovogodišnje kulturne manifestacije. Usledilo je i filmski finansijeneprijatno iznenađenje – Finansijski plan pre konferencije nije bio usvojen. Primedbu na to izneo je član saveta Uroš Parlić, ali je imao i niz drugih primedbi. Kako kaže, misli da se kasno počelo sa pripremama.
Međutim, predsednica Saveta uverava da će sve proći u najboljem mogućem redu i garantuje da će publika biti zadovoljna.
Ove godine za filmske susrete planirano je 20. 650.000 dinara. Od toga 20 miliona daće grad, a ostatak sponzori i donatori.  U finansijski plan ne ulazi 2,3 miliona dinara, koliko su po projektu Filmski susreti dobili iz republičke kase, jer, kaže direktorka, ugovor još nije potpisan.
Na jubilarnim 50. Filmskim susretima u Nišu publika će moći da pogleda 16 ostvarenja – od toga 12 u glavnom programu, a 4 u revijalnom. Susreti počinju 22. i traju  do 28. avgusta.