FINSKE RADIONICE U NIŠU O CIRKULARNOJ EKONOMIJI (VIDEO)

FINSKE RADIONICE U NIŠU O CIRKULARNOJ EKONOMIJI (VIDEO)

Rešavanje problema zagađenosti vazduha, uvođenje novih avio linija na niškom aerodromu kao i dovođenje investitora u Niš bile su glavne teme sastanka ambasadora Finske u Srbiji Kima Lahdevirta sa gradonačelnicom Niša, Draganom Sotirovski.

Finske kompanije koje se bave cirkularnom ekonomijom u drugoj polovini ove godine održaće radionice u Nišu, ali i u drugim gradovima Srbije kako bi preneli svoja praktična znanja u oblasti održivog razvoja i zaštite životne sredine.

Nordijske zemlje,Finska, Norveška i Danska spremne su da pomognu Gradu Nišu u integraciji ekonomije sa sistemom upravljanja otpadom.

Jedan od prvih koraka biće uvođenje monitoringa kvaliteta vazduha a svoja iskustva preneće predstavnici najpoznatije firme iz te oblasti, rečeno je na sastanku u Gradskoj kući.

Ambasador Finske nije prvi put u Nišu. Saradnja između finskih gradova i firmi dogovorena je još u oktorbu 2019. godine kada je ova zemlja predsedavala Evropskom unijom. Tada su predočeni njihovi ciljevi koji se tiču održviog razvoja i klimatskih promena.

Predstavnici Grada Niša istakli su i podršku za sve potencijalne investitore Finske ukoliko žele da ulažu u Niš.

Delagacija Finske posle sastanka obišla je i Naučno tehnološki park kako bi razmotrila saradnju u oblasti IT sektora i digitalizacije. Tokom sledeće nedelje Grad Niš posetiće i amabasador Švedske.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com