Fiskalnim isečcima protiv šverca u autobusu

Fiskalnim isečcima protiv šverca u autobusu

AUTOBUSPutnici u niškom gradskom prevozu uskoro će kada plate vožnju, umesto štampane kartice, dobiti fiskalni isečak. Od tzv. elektronskih kartica očekuje se da spreče šverc – sadrže tačno vreme, ime konduktera i sve ostale podatke koje bi onemogućili da se sa istom kartom vozi u drugom autobusu. A i da spreče nesavesne konduktere da preprodaju iskorišćene karte. Tender za nabavku uređaja za štampanje elektronskih karti je završen, a dobile su ga dve firme koje su zajednički nastupile – Telekom i Delodžik iz Požarevca.

Nišlije će od ovog leta umesto dosadašnjih štampanih kartica u autobusu dobijati kartice u vidu fiskalnih računa. Njih će kondukteri štampati na licu mesta i one će biti zaštićene. Cena će ostati nepromenjena, a putnici neće imati nikakve dodatne troškove u odnosu na sadašnje.

Na ovaj način sprečiće se zloupotreba, najpre od strane konduktera, ali i  putnika. Karte će sadržati vreme polaska, ime konduktera ili vozača, liniju na kojoj autobus saobraća, kaže direktor Direkcije za javni gradski prevoz Saša Petronijević.

Tender za nabavku uređaja za štampanje kartica dobile su dve firme koje su se zajednički javile – Telekom i Delodžik iz Požarevca. Celokupna tenderska procedura završava se 18. aprila nakon čega sledi potpisivanje ugovora i implementacija uređaja.

Vrednost tendera za nabavku uređaja za štampanje kartica je više od 10 miliona dinara, a finansira se iz budžeta Grada.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com