TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

FMP I MERIDIAN U BORBI PROTIV RAKA DOJKE-OVAJ MEČ TI DOBIJAŠ!

Košarkaški klub FMP Meridian i kompanija Meridian udružili su snage i poslali važnu poruku o prevenciji i zdravlju, prenosi portal SOSkanal.

Kao međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, oktobar se obeležava širom sveta, kako bi se skrenula pažnja na visoku rasprostranjenost ovog oboljenja.

Cilj obeležavanja ovog datuma je podizanje svesti javnosti o značaju prevencije, pravovremenih pregleda i ranog otkrivanja problema, a akciji podrške u borbi protiv raka dojke priključili su se i košarkaški klub FMP Meridian i kompanija Meridian.

Brojke su zabrinjavajuće – kancer dojke predstavlјa vodeći uzrok obolevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom sveta. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), u svetu se godišnje registruje oko 2.260.000 obolelih žena, dok od iste bolesti svake godine umre preko pola miliona njih!

Iz tog razloga i u cilju podsećanja i podizanja svesti javnosti, mesec oktobar proglašen je Međunarodnim mesecom borbe protiv ove opake bolesti, te je već nekoliko godina unazad “obojen” u roze. U to ime, ista boja našla se i u “FMP dvorani” ovog vikenda, tačnije na utakmici FMP Meridiana i podgoričke Budućnosti. FMP je napravio iznenađenje i pobedio 96:91.

Kao društveno odgovorni klub i kompanija, FMP i Meridian priključili su se akciji, u želji da motivišu, da podignu svest javnosti o ovom problemu, kao i da pruže podršku ženama koje se već bore sa kancerom dojke.

Snažnom i jasnom porukom “Ovaj meč ti dobijaš”, FMP Meridian i kompanija Meridian udružili su snage i pružile podršku našim ženama, majkama, devojkama, sestrama, koleginicama…

Podrži žene iz svog okruženja, podseti ih da je preventiva najbolji lek.

Zajedno smo u ovome – zato što vas volimo.

              FMP I MERIDIAN – UDRUŽENIM SNAGAMA DO ZAJEDNIČKOG CILJA

 

FOTO: ABA LIGA/DRAGANA STJEPANOVIĆ

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com