Forum naprednih tehnologija u Nišu

Forum naprednih tehnologija u Nišu

IT TEHNOLOGIJANapredne tehnologije, odnosno tzv. IT sektor mogli bi biti šansa za ekonomski razvoj Niša. Povezivanje obrazovnih institucija sa proizvodnim firmama u sektoru naprednih tehnologija, stvaranje uslova za uspostavljanje lanaca snabdevača prisutnih velikih kompanija i Malih I srednjih preduzeća kroz direktne kontakte, ali i mogućnosti obrazovanja u sferi elektronike, mašinstva i IT-a su samo neki od ciljeva Foruma naprednih tehnologija koji se sredinom ovog mesesa održava u Nišu.

Niš je nekada bio grad tehnologije. Vreme je da postane grad naprednih tehnologija, zaključak je organizatora Foruma naprednih tehnologija koji će se održati Elektronskom fakultetu. U Nišu je, oko 3000 ljudi trenutno zaposleno u oblasti naprednih tehnologija. Ono što nije dobro, jeste da oni nisu povezani sa industrijskom proizvodnjom u gradu.

Niš je postao prepoznatljiv i u svetu baš po informacionim tehnoligajama. Veliki potencijali za razvoj i napredak ne samo grada već i IT stručnjaka, baš je u ovoj oblasti.

Forum će se održati 13. i 14. oktobra na Elektronskom fakultetu u Nišu. Organizator je Grad Niš, a suorganizatori Elektronski fakultet, Regionalna privredna komora Niš, Nacionalna služba za zapošljavanje i Nicat klaster. U okviru foruma biće održan sajam zapošljavanja i profesionalne orijentacije.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com