TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

GALERIJA “RAM ART” ČUVA SEĆANJE NA NIŠKE SLIKARE

Galerija “Ram art” u Nišu svakog meseca organizuje izložbu posvećenu nekom niškom slikaru. Reč je o likovnim umetnicima iz Niša koji su preminuli, ali su dali veliki doprinos likovnoj sceni. U ovoj niškoj galeriji pre dva meseca bila je izložba crteža i slika Stojka Stojkovića.

 

Galerija “Ram art” u Nišu radi više od 40 godina. Galerija od kraja prošle godine organizuje izložbe niških slikara koji su preminuli.

Inače su radili I stvarali u Nišu I izlagali u našoj galeriji I bili moji lični prijatelji. Tako da sam ja na neki način sada hteo da se njima odužim, kaže  Zvonimir Stanković iz Galerije “Ram art” Niš.

 Zato jednom mesečno “Ram art” galerija organizuje izložbe u čast istaknutim autorima.

Bio je prvo Miodrag Anđelković, pa Stole Stojković, Radomir Antić, Nenad Živadinović. Imamo tu I Momčila Mitića, imamo Zoricu Kostić, Dragana Perića. Svaki mesec se trudimo da iz našeg fonda izložimo slike nekih niških slikara I na taj način se setimo njih, a I da pokušamo da približimo ljudima, pre svega mladima iz Niša, da vide šta se nekad radilo u Nišu kaže Stanković.

Izložbe će biti organizovane do juna, a možda I kasnije. Osim što iam fond značajnih slikarskih radova, RAM ART uramljuje i umetničke slike, goblene, fotografije, ogledala, postere…

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com