TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

GAŠIĆ NA OTKRIVANJU SPOMEN-OBELEŽJA POGINULIM PRIPADNICIMA ŽANDARMERIJE

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i komandant Žandarmerije Saša Kosović su u bazi Žandarmerije u Aleksincu otkrili spomen-obeležje poginulim i preminulim pripadnicima Odreda ove elitne jedinice u Nišu.

Ministar je, u pratnji komandanta Žandarmerije i pomoćnika direktora policije Dejana Lukovića, položio i venac stradalim srpskim žandarmima.

 Ministar Gašić je prilikom otkrivanja spomen-obeležja za čije podizanje su zaslužni niški odred Žandarmerije i Sindikat srpske policije, istakao da je ovaj spomenik dokaz posvećenosti pripadnika ove jedinice čuvanju uspomene na kolege koje su stradale štiteći bezbednost zemlje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Stradali pripadnici bili su časni i požrtvovani ljudi koji su iskazali nesebičnu ljubav prema svojoj zemlji. Naša je dužnost da ih pamtimo i poštujemo njihovu žrtvu, a da budućim pokolenjima pokažemo šta su hrabrost, jedinstvo, posvećenost, odanost i solidarnost i da ih naučimo da se time čuva bezbednost naše Srbije, sigurnost naših građana i spokojno detinjstvo naše dece“, rekao je Gašić i dodao da Ministarstvo unutrašnjih poslova ne zaboravlja svoje heroje i njihove porodice kojima će uvek pružati podršku.

Ministar se zahvalio predstavnicima sindikata što su, zajedno sa niškim odredom Žandarmerije, učinili da ovakav spomenik postoji. “Moliću i sve ostale, lokalne samouprave i sve ostale odrede, da se sa jednakom pažnjom i pijetetom odužimo našim preminulim pripadnicima i u Beogradu, Novom Sadu i Kraljevu“, rekao je ministar, koji je danas u Aleksincu otvorio Memorijalni turnir u fudbalu „Heroji Žandarmerije“, koji se tradicionalno organizuje u čast poginulih žandarma Ministarstva unutrašnjih poslova. Ministar je istakao da je održavanje ovakvih manifestacija još jedan od načina kojim se sa zahvalnošću sećamo podviga i stradanja pripadnika Žandarmerije.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com