Gde su pare od privatizacije Ei Niš?

PROTEST PARE EI.mpg_snapshot_00.00_[2014.09.23_10.52.37]Gde je novac od privatizacije fabrika Elektronske industrije Niš? Bivši radnici, koji već mesecima štrajkuju ispred Gradske kuće, tvrde da se u taj fond slilo više od 150 miliona dinara i traže da se od tog novca isplate njihove zaostale plate.

Bivši radnici EI Niš, “Jastrepca”, “Djuke Dinić” i još nekih firmi kojima je ranije gazdovala država, nemaju više strpljenja. Umesto plata dobili su jedino najavu da će im se novac isplatiti iz fonda od prodaje preduzeća u restrukturiranju.

Na pitanje gde su pare od privatizacije delova Elektronske industrije i da li one mogu da makar malo ugase vatru višegodišnjeg beznađa, odgovora nema, kaže Žarko Đorđević, jedan od oganizatora protesta radnika.

Gradski većnik Mihajlo Zdravković je najavio da će tokom naredne nedelje doći predstavnici Vlade Srbije kako bi se pronašlo neko zajedničko rešenje.

Lokalna samouprava najviše trpi, a nema nikakve mogućnosti da problem reši, kaže Zdravković.

Radnici koji pare čekaju godinama, protestovali su jednom nedeljno, a kažu da će od ponedeljka svakodnevno biti ispred Gradske kuće, sve dok im neko iz nadležnog ministarstva ne kaže kada će konačno dobiti svoj novac.