OBOR ZA IMENOVANJESmene i nova postavljenja pred sam kraj mandata Skupštine grada. Sadašnji tehnički direktor JKP „Gorica“ Nenad Mišić biće vršilac dužnosti direktora tog preduzeća u narednih šest meseci, umesto Igora Jovanića pod čijom je upravom Gorica upala u ogromnu višemesečnu blokadu. To je odlučio Odbor za imenovanje Skupštine grada Niša. Istovremeno, na čelu Gradske toplane, umesto Slobodana Maksimovića, protiv koga je podignuta optužnica zbog navodnih zloupotreba pri povezivanju stambenih zgrada na toplovodni sistem, biće aktuelni predsednik niške opštine Medijana Zoran Stojanović.

Ovog puta smo se opredelili za čoveka iz firme, koji zna posao i koji će moći u tom kratkom periodu da preuzme sve obaveze koje slede, kaže predsednik Odbora za imenovanje Dejan Jovanović.

I direktor Gradske Toplane Slobodan Maksimović do sada je bio nesmenjiv, uprkos protestima gradjana zbog previsokih računa za grejanje i zahteva za njegovom smenom. Sada, na isteku mandata gradske vlasti, stiže zahtev za smenu, ali i predlog za novog vrsioca dužnosti direktora.

Na njegovo mesto doći će čovek sa višegodišnjim iskustvom u ovom poslu, dodaje Jovanović.

Medjutim, kandidat za direktora Toplane, Zoran Stojanović, aktuelni je predsednik Gradske opštine Medijana, i na tom mestu će po svemu sudeći ostati još neke vreme iz proceduralnih razloga.

Moram da podnesem ostavku u trenutku imenovanja, ali ona postaje punovažna po zakon onog momenta kada je potvrdi Skupština opštine. Kada će vanredna sednica da se zakaže, ja ne mogu da tvrdim, kaže predsednik GO Medijana Zoran Stojanović.

Medjutim, ako ga izaberu, Stojanović kaže da su pred njim teški zadaci i izazovi. Pre svega da vrati poverenje gradjana u ovo preduzeće, ali i da unapredi poslovanje i izbori se sa racionalizacijom, koja je neminovna.
Predlozi za nove v.d. direktore komunalnih preduzeća naći će se na dnevnom redu vanredne sednice Skupštine grada sazvane po hitnom postupku. Sem ovi imenovanja, na dnevnom redu će se naći izmedju ostalog i dokapitalizacija Gorice, kao i odlučivanje o predlogu plana generalne regulacije obilazne pruge.