Gornji Matejevac glasa i treći put

glasačka kutijaNiš ipak nije završio sa izborima. Odlukom Upravnog suda, ponavlja se glasanje na biračkom mestu broj 22 u Gornjem Matejevcu. I to u petak. Ovih nešto više od hiljadu glasača mogu donekle da promene sastav novog skupštinskog saziva u opštini Pantelej.

Birački odbor prebrojao je da u kutiji ima 499 listića, a da je glasalo 498 birača. Opštinska izborna komisija je, u proširenom sastavu, sve ponovo prebrojala i utvrdila da ne

Ljiljana Berić
Ljiljana Berić

postoje nepravilnosti.

Opštinska izborna komisija donela je odluku da izvrši ponovno prebrojavanje i utvrdila da je birački spisak potpisalo 499 birača, a ne 498 koliko je upisano u zapisniku o radu biračkog odbora. Toliko listića je pronađeno i u kutiji, kaže za Zonu plus sekretar OIK Pantelej Ljiljana Berić.

Ipak, jedan od članova OIK podneo je žalbu Upravnom sudu koji je odlučio da se izbori ponavljaju. To će biti treće glasanje za opštinske odbornike na ovim izborima, jer su baš na tom mestu već jednom ponovljeni izbori.

Na klackalici će, po svemu sudeći, biti samo jedan mandat u Skupštini opštine, koji se od prvog do drugog glasanja prelio od SRS do Ujedinjene seljačke stranke, koja je posle prvog ponavljanja izbora uspela da pređe cenzus.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com