Gotova mala matura, u nedelju preliminarni rezultati

KOMBINOVANI TEST (2)Kombinovanim testom iz pet predmeta- fizike, biologije, hemije, istorije i geografije, završena je mala matura za osmake, koji kažu da ovaj poslednji test nije bio težak.

Malim maturantima sada preostaje da čekaju rezultate – preliminarni će biti gotovi u nedelju, a konačni 24. juna. U niškoj osnovnoj školi “Kole Rašić” završni ispit protekao je bez problema.

Znam da su nestrpljivi ali moraćemo da čekamo dozvolu da to objavimo. Preliminarne rezultate ćemo izbaciti do nedelje ujutru, ali mislim da ćemo usmeno da im saopštimo i malo pre toga, kaže direktor škole Saša Tončev.

KOMBINOVANI TEST (1)Lista želja sa odabranim školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima predaje se 25. i 26. juna. Raspored po školama obaviće se 4. jula, dok je 5. i 6. jul rezervisan za upis učenika u srednju školu. Boduje se opšti uspeh od šestog do osmog razreda, koji donosi najviše 70 bodova. Na tri testa đaci ukupno mogu osvojiti najviše 30 poena. Od ove godine učenici koji upisuju četvorogodišnju školu moraju da imaju minimum 50 bodova sa testa i tokom školovanja.