среда, јун 19

Grad Niš obezbeđuje pakete za 40.000 penzionera (VIDEO)

0
560

Grad Niš obezbediće pakete hrane i sredstava za higijenu za penzionere i za to je izdvojeno 100 miliona dinara, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Bulatović je najavio da će više od 40.000 penzionera dobiti pomoć kako bi lakše prošli kroz ovaj period.

“Grad je preduzeo sve pripremne radnje za obezbeđivanje paketa za penzionere i već od sutra kreću pripremne aktivnosti. Mogu da kažem da su javne finansije stabilizovane i da imamo dovoljno sredstava za pakete za penzionere” – rekao je Bulatović.

Zamenik gradonačelnika Miloš Banđur rekao je da predstoji odlučivanje o najboljem ponuđaču.

“Za sada je u planu 40.000 paketa, počev od minimalne penzije naviše. To naravno neće moći odjednom, biće potrebno petnaestak dana za distribuciju” – rekao je Banđur.

Banđur je podsetio da je Grad Niš već obezbedio 2.143 socijalna paketa za korisnike Centra za socijalni rad I kako kaže, podela je pri kraju. Podeljeno je oko 1.200 paketa, a još oko 800 je kamionima prevezeno u opštinske centre, odakle će se manjim vozilima distribuirati korisnicima.

Banđur najavljuje još pomoći.

“Opštinski centri prave svoje evidencije porodica porodica kojima je potrebna pomoć, a koje nisu na spisku centra za socijalni rad, I ti ljudi će dobiti istu pomoć. Ukupno je obezbeđeno 4.600 socijalnih paketa” – rekao je Banđur.


Leave a reply