TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

GRAD NIŠ POKLANJA ZEMLJIŠTE DRŽAVI: EVO ŠTA TO ZNAČI ZA RADON

Odbornici Skupštine grada Niša dali su zeleno svetlo na prenos prava javne svojine grada u javnu svojinu Republike Srbije zemljišta na kom se nalazi Stacionar Radon u Niškoj Banji.

Ukupna parcela ima 5760 kvadrata. Predmet ove odluke jeste davanje republici Srbiji bez naknade 2765 kvadrata. Bitno je napomenuti da su objekti na samoj parceli 2744 kvadrata, skoro je 100 posto zautzeta. Sam institut ima 11 spratova iznad toga, blizu 14000 kvadrata pa ne postoji razlog da se odluka ne donese, kaže gradski većnik Miroslav Đokić.

Opozicija negoduje zbog ovakve odluke.

Darovanje zemljišta koje ima svoju cenu umesto da se proda i da ta neka sredstav dođu gradu, da se grade obdaništa, mi ćemo imati ono što je najlošije poklon grada republici. Republika u toj kombinaciji ne vidi Niš sa povraćajem tih sredstava i to je najlošije, ističe Dragoslav Ćirković iz Koalicije “Niš, moj grad”.

Mnoge parcele i Republika daje gradu, kaže Đokić.

Institut pored Radona koji se nalazi u centru Niške Banje poseduje mnoge druge objekte , kao što su opšte poznate Terme. Ta zemlja je u vlasništvu Republike pa nijedan od tih objekata nit je prodat nit je dat u privatizaciju, već je to vlasništvo Republike dalo mogućnost da ti objekti mogu infrastrukturno da se opremaju, da se finansiraju iz budžeta republike, kaže Đokić.

Opozicija se ipak boji privatizacije.

Receptura koja se izgleda ustalila u ovom društvu. Jedna vlast koja društvenu imovinu polako pretače u privatne džepove izabranih kao što se to desilo sa Kuršumlijskom banjom, dodaje Ćirković.

To su neuporedive stvari s obzirom da Kuršumlijska banja nije institut. Ovde pričamo o Institutu Niška Banja. To nisu hotelski kompleksi koji se koriste za turizam već je koristi institut za lečenje i ne možete to stavljati u isti koš, ističe većnik Đokić.

Đokić napominje da je Radon do sada kao korisnik za svaku veću investiciju morao da traži saglasnost grada, Srbijavoda, raznih ministarstava što komplikuje dokumentaciju pri konkuristanju, tako da je ovo logičan sled okolnosti.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com