AMBULANTA ANGROPROMET ZZZR (2)Jedna smena i jedan lekar, a dnevno u proseku 80 pacijenata. Takva je bila situacija prethodnih dana u ambulanti Angroprometa.

Kako bi se problem rešio grad kao osnivač je priskočio u pomoć, a već danas je na ispomoć privremeno stigla jedna doktorka iz druge ambulante.

Ja ću iz sredstava budžeta grada opredeliti oko 2,4 miliona dinara da finansiram plate za tri lekara koji će raditi u tri ambulante Zavoda do kraja godine. Problem je nastao zato što su neki lekari otišli u penziju, a neki na specijalizaciju, kaže gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Perišić dodaje da je početni cilj da ambulanta Angroprometa dobije i popodnevnu smenu.U Zavodu kažu nedostaju 10 lekara i da je pomoć grada za njih veoma značajna.

Neće biti čekanja, pokrivaćemo obe smene, biće manje opterećenje lekara, a ljudi će biti zadovoljniji, ističe dr Slađana Majkić.

Bez obzira na probleme i gužve, Zavod izlazi uvek u susret hitnim pacijentima.

Inače, u ovoj ambulanti ima oko 5,5 hiljada kartona, a problem koji postoji u zdravrsvu trebalo bi da bude rešen dobijanjem kadrovskog plana od Ministarstva koji je u odmakloj fazi izrade.