LJUDI blurNajavu premijera Aleksandar Vučića da bi plate u javnom sektoru ali i penzije do kraja godine trebalo da budu povećane, Nišlije dočekuju oprezno. Jedni veruju u obećanja i  očekuju povećanje, drugi kažu da će poverovati kad te pare vide u svom novčaniku.
Ministar za rad i zapošljavanje Aleksandar Vulin, prilikom posete Nišu, kaže da građani zaista mogu da očekuju povećanje, kao i da se niko u Vladi nije nadao da će se to desiti tako brzo.

Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja
Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Misija MMF-a još nije došla u ovu zemlju. Kada dođu u ovu zemlju da uradi reviziju svega što smo zajedno uradili razgovaraćemo i o toj meri. Onda ćemo izaći sa konkretnim ciframa i konkretnim planom, dodaje Vulin.

Premijer Srbije najavio je da oko 360.000 zaposlenih u javnom sektoru može da očekuje najveća povećanja plata u ovoj godini, mada ne za onoliko za koliko su smanjene. Povećanje mogu da očekuju i oni kojima plate nisu bile smanjene, ali i svi penzioneri. Premijer je rekao da i najveće povećanje mogu da očekuju zaposleni u prosveti, a zatim i u zdravstvu, vojsci i policiji.