gradonačelnik Niša Darko Bulatović,

Gradonačelnik Darko Bulatović svim građanima Niša čestita slavu grada Niša, Svetog cara Konstantina i caricu Jelenu:

“Kao što svaki dom ima svog zaštitnika, tako i naš grad, kao jedna velika porodica i zajednički dom ima svoje svete čuvare, Svetog cara Konstantina Velikog i Svetu caricu Jelenu. Konstantin Veliki i carica Jelena vekovima čuvaju Niš, naš ponosni «carski grad»! Nekadašnji niški episkop, a danas patrijarh srpski gospodin Irinej, s punim pravom u više navrata isticao je kratku ali mudru misao: „Konstantin je Nišu potrebniji, nego li Niš Konstantinu“.

I zaista, slavni zaštitnici grada Niša, car Konstantin i carica Jelena, u ovim teškim vremenima, ulivaju snagu i veru koje nas čine boljima nego što jesmo. Oni nas izgrađuju i dopunjuju, čineći nas dostojnima svojih predaka, istorije i hrišćanske vere.

Svim Nišlijama najsrdačnije čestitam gradsku slavu, sa željom da im donese svaku ličnu i porodičnu sreću, mir, blagostanje, spokoj i radost. Neka nas slava naše zajedničke kuće, učini jačim, humanijim, čovečnijim, neka nas u ovim vremenima teških izazova učvrsti na putu ljudskosti, dobrote i plemenitosti. Neka nas čuvari našeg grada, koji su naš dom vekovima čuvali od raznih neprijatelja i kobi, sačuvaju i ovoga zla, da nam pruže zaklon i daju utehu i spasenje” – navodi se u čestitki.