TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Udarne

GRADSKI KRAVAN U ČAMURLIJI: SVA DOMAĆINSTVA DOBIJAJU KANALIZACIJU (VIDEO)

U Čamurliji su počeli radovi na izgradnji sekundarne mreže kanalizacije kojom će biti obuhvaćeno oko 450 domaćinstva. Reč je o projektu koji se finansira iz evropskih fondova u iznosu od 85 miliona evra i osim kanalizacije u Čamurliji obuhvata izgradnju kolektorske mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Jelšanici, Humu i Garbovcu.

Septičke jame u četiri niška sela na području u roku od tri godine biće prošlost, zahvaljujući projektu EU i Grada Niša. U Čamurliji gde više od pola veka nema kanalizacije radovi na sekundarnoj mreži su počeli.

Udata sam ovde 52 godine, od tada još ništa nije urađeno povodom kanalizacije. Znači nam mnogo. Ima oko 450 domaćinstava koja nikada nisu imala kanalizaciju. Zbog septičkih jama leti je smrad nepodnošljiv“, kaže meštanka Čamurlije, Desanka Ilić.

Izgradnja sekundarne a potom primarne kanalizacione mreže u ovom selu je u okviru evropskog projekta koji obuhvata izgradnju kolektorske mreže i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda osim u Čamurliji i u Jelašnici, Humu i Gabrovcu.

Gradskoj opštini Crveni Krst i ove godine glavni prioritet biće komunalna infrastruktura. Prošle godine u karavanu gradonačelnice, sve što smo imali u prioritetima sve je skoro završeno, ostalo nam je samo još vodosnabdevanje u naselju Paljina. Siguran sam da ćemo ove godine to rešiti, ostalo je 80 kuća. Danas krećemo sa kanalizacijom u Čamurliji, već je pripremljeno da se rešava kanalizacija u Humu, objašnjava predsednik GO Crveni Krst, Miroslav Milutinović.

Kuće u Čamurliji koje nisu obuhvaćene projektom Evropske unije biće priključene na mrežu preko gradskog projekta, kaže gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

Ja vam tvrdim, bez obzira na to šta projekat konkretno podrazumeva, Grad će nadomestiti sve što treba da se uradi do svake kuće. Potpuno je bespredmetno da pola sela dobije kanalizaciju, a pola ne. Šta predviđa evropski projekat oni će sa svojim nadzorima to da urade, šta ne predviđa mi ćemo uraditi i omogućiti da svi ljudi u Čamurliji imaju kanalizaciju “, ističe Sotirovski.

Radovi preko EU projekta za sva četiri sela sa kolektorskom mrežom i postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda vredni su 85 miliona evra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com