TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika region i Srbija Udarne

Grenel i predstavnici DFC sinoć doputovali u Beograd

Beograd, 21. septembra 2020 – Docek specijalnog izaslanika SAD za dijalog Beograda i Pristine Ricarda Grenela i delegacije DFC. Visoke zvanicnike docekala je premijerka Ana Brnabic. FOTO TANJUG/ MITKO ARNAUDOV/

Specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel i delegacija američke Razvojne finansijske korporacije, DFC, doputovali su u ponedeljak uveče u Beograd, u dvodnevnu posetu, tokom koje će razmotriti sa srpskim partnerima i zvaničnicima projekte koje će delom finansirati taj američki fond, a dogovoreni su sporazumom iz Vašingtona.

Grenel i predstavnici DFC sleteli su oko 21.40 sati na beogradski aerodrom “Nikola Tesla”, gde ih je sačekala premijerka Ana Brnabić, kao i američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri.

Grenel će se, zajedno sa izvršnim direktorom DFC Adamom Bolerom, danas sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić. Predstavnici dve delegacije nakon sastanka potpisaće Zajedničku izjavu, a zatim se obratiti medijima. Visoka delegacija DFC imaće u naredna dva dana sastanke sa predstavnicima Privredne komore Srbije i ministarstvima finansija i saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture. Dolaskom Grenela i Bolera počinje konkretna realizacija sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine, koji je 4. septembra potpisan u Vašingtonu. Tim sporazumom predviđeno je otvaranje regionalne kancelarije DFC-a u Beogradu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com