GURMANSKI RAJ ZA NIŠLIJE I BESPLATNO ZA TRUDNICE

GURMANSKI RAJ ZA NIŠLIJE I BESPLATNO ZA TRUDNICE

Jedna niška srednjoškolka rešila je da po bakinom receptu kuva jela koja svi mogu da priušte. Za simboličan iznos Nišlije dobijaju veliku porciju, a trudnice kompletan obrok sa desertom i pićem besplatno. Humana 18-godišnja Anđela Lečić je samo pre dve nedelja otvorila restoran Gurmanski raj”, a već ima stalne mušterije.

Svako jutro na meniju “Gurmanskog raja” po nekoliko kuvanih jela. Danas primamljivo miriše kupus i gulaš, a kasnije će i ćufte, kaže glavna kuvarica Anđela Lečić. Ima samo 18 godina i učenica je četvrte godine Gimnazije “9. maj” u Nišu. Kaže da od malena voli da pomaže ljudima i životinjama i da je Gurmanski raj njen dugogodišnji san. 

Živim u kući u kojoj sam učena da budem pre svega dobar čovek, da budem humana i to se odražava i na bizis i na hobi i kroz prijatelje tako da sam došla na ideju da samo budem inovativna i da radim ono što niko nije”, kaže Anđela Lečić. 

A u Nišu niko da sada nije nudio sveža i raznovrsna domaća kuvana jela za samo 200 dinara po porciji koje svakako nisu male.

Smatram da ne treba ograničavati ljude ni gramažom i cenom jer nju mora svako imati”, dodaje ova srednjoškolka. 

Restoran radi od 7 do 21 sat, a sve što ostane posle 18 sati daju po simboličnim cenama

Svaka trudnica koja dođe dobije sve što poželi? Sve, ja sve dajem, obrok, piće, i slatko i slano i girckalice, sve”, kaže Anđela.

Iako Anđela nema nalog na društvenim mrežama slika njenih jela i restorana se dele a kako i ne bi kad su svi oduševljeni humanim gestom ove mlade Nišlijke.