TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

GUŽVE NA GRANIČNIM PRELAZIMA, OPREZ ZBOG RADOVA NA PUTEVIMA!

 Prema poslednjim podacima Puteva Srbije i informacijama Uprave granične policije, putnička vozila na granicnom prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju, čekaju oko jedan sat, dok se na Gradini, na izlazu iz zemlje, zadržavaju oko 90 minuta, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Danas se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na svim putevima, a posebno na putnim pravcima ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj.

Prolazak većeg broja stranih državljana kroz našu zemlju i danas će biti razlog dužeg zadržavanja na graničnim prelazima, ali i pojedinim naplatnim rampama.

AMS S savetuje da pripremite tačan iznos za naplatu putarine, jer se na taj način ubrzava protok i smanjujete vreme zadržavanja.

Podsećamo da su čekanja na svim prelazima, usled turističke sezone u kojoj se nalazimo, često promenljiva, pa savetujemo vozačima da se pre puta informišu o granicama ka kojima su se uputili, kao i o samoj prohodnosti puteva zbog sve većeg broja radova širom naše zemlje, naveo je AMS S.

Poslednji podaci JP Putevi Srbije – 

• Auto-put E-75, petlja Umčari – petlja Vodanj, u zoni petlje Vodanj, u smeru ka Nišu, od 12.7. do 16.7.2021. g, radovi na rehabilitaciji kolovoza. Tokom izvođenja radova, u smeru Beograd – Niš, saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom suprotnog smera i preticajnom saobraćajnom trakom smera Beograd-Niš sa obezbeđenim izlivom sa i ulivom za petlju Vodanj. U smeru Niš-Beograd, saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom, a za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka.

• Buk – Ušće, u blizini manastira Studenica, do 31.7.21. g., radova na sanaciji klizišta.
U toku izvođenja radova saobraćaj za putnička vozila se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, dok je saobraćaj za teretna vozila obustavljen. Alternativni putni za teretna vozila je Ivanjica-Preko brdo-Odvraćenica-Novi Pazar.

• Knjaževac – Svrljig – do 13.7.2021.g, od 7 do 17č, radovi na održavanju kolovoza, uz naizmenično propuštanje vozila.

• Stara Pazova – Stari Banovci, do 25.7.2021. g, u toku svetlog dela dana, radovi na rekonstrukciji kolovoznog zastora uz naizmenično propuštanje vozila.

• Sombor (Apatin) – Bogojevo (Apatin), 17.7.2021. g, od 17 do 19 č, izmena režima saobraćaja zbog održavanja priredbe „Defile motorista” 2021. U toku izvođenja defilea saobraćaj će regulisati saobraćajna policija.

• Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Savetujemo da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com