Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odelјenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su 11 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca.

Uhapšeni su I. D . (1995) odgovorno lice „Wiener stadthiche“ osiguranje filijala u Leskovcu, Z. R. (1975), regionalni menadžer filijale u Nišu, I. T . (1964) odgovorno lice jedne banke u Leskovcu, D. D. (1979) službenik jedne banke u Leskovcu, D. T. (1994), N. S. (1997) , D. B (1994), M. P. (1998), S. S. (1996), M. K. (1996) i Z. S. (1993), svi zaposleni u „Wiener stadthiche“ osiguranje filijale u Leskovcu.

Sumnja se da je I. D. po prethodnom dogovoru sa Z. R, a uz pomoć D. T. i N. S. od više građana Leskovca i Vlasotinca uzimala novac na ime štednje, iako je znala da štednja nije delatnost „Wiener stadtiche” osiguranja. Potom je, kako se sumnja, sačinjavala fiktivne ugovore sa oštećenima o životnom osiguranju, bez njihovog znanja, i od tog novca uplaćivala premije osiguranja.

Na ovaj način je, kako se sumnja, kroz bruto provizije neosnovano povećavala iznos svoje zarade.

Deo ovako zarađenog novca osumnjičeni su prebacivali na tekuće račune I. T. i osumnjičenih koji su zaposleni u „Wiener stadtiche“ osiguranju u Leskovcu, dok je ostatak novca u gotovini predavan na ruke D. D. i vlasnicima više privrednih društava na teritoriji grada Leskovca.

Osumnjičeni D. B, M. P, S. S, N. S, M. K. i Z. S. su od više osoba pribavlјali lične karte na osnovu kojih je I. D, kako se sumnja, sačinjavala fiktivne ugovore o životnom osiguranju, a potom su novac koje je ona uplaćivala podizali i jedan deo su joj davali na ruke, a drugi deo, po njenom nalogu, išao je osumnjičenim bankarskim službenicima i vlasnicima više privrednih društava na teritoriji Leskovca.

Na ovaj način osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist od 5.670.134 dinara, za koji su oštećeni građani i kompanija „Wiener stadtiche“ osiguranje.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.