HARIS: ČAST PRIMITI ORDEN OD ČOVEKA KOJI SE ZALAŽE ZA MIR (VIDEO)

HARIS: ČAST PRIMITI ORDEN OD ČOVEKA KOJI SE ZALAŽE ZA MIR (VIDEO)

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je danas komandantu Nacionalne garde Ohaja, general majoru Džonu Harisu Orden srpske zastave drugog stepena. Haris je odlikovan za različite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje između Srbije i SAD.

“Čast mi je i zadovoljstvo da u ime Srbije komandantu Nacionalne garde Ohaja, general-majoru Džonu Harisu, oficiru sa impresivnom vojničkom karijerom, koji se pokazao i dokazao kao iskreni prijatelj Srbije, dodelim jedno od najviših državnih priznanja”, rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da je Haris na dužnosti komandanta Nacionalne garde Ohaja ličnim zalaganjem značajno doprineo jačanju partnerstva, prijateljstva i poverenja između naših oružanih snaga, što istovremeno pruža snažan podsticaj razvoju sveukupnih odnosa Srbije i SAD.

Ukazao je da je prošle godine obeleženo 15 godina uzajamne i uspešne saradnje Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja kroz Program partnerstva.

Posebno je zahvalio Nacionalnoj gardi Ohaja na donaciji vojnom zdravstvu Srbije u borbi protiv kovida, od 500.000 dolara, za nabavku skenera i rendgen aparata.

Takođe, ukazao je na dugogodišnje angažovanje te Garde u projektu humanitarne asistencije u okviru kojeg je renoviran niz osnovnih škola i vrtića u Sokobanji, Lapovu, Prokuplju, Pranjanima i Kraljevu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com