“Help” nastavlja da pomaže Nišlijama

HELP.mpg_snapshot_01.00_[2014.09.29_17.13.23]Nemačka organizacija “Help” nastavlja da pomaže Nišlijama da pokrenu sopstveni posao. Ove godine odobrena je 21 pojedinačna donacija i osnivanje tri udruženja za reciklažu, proizvodnju komposta i unapređenje stanovanja.

 “Help” mi je dodelio tricikl da mogu da izdržavam porodicu sakupljanjem sekundarnih sirovina, priča jedna od potpisnica ugovora Marija Dalipović.

Ugovori za pomoć vredni su od 1.200 do 2.400 evra. Korisnici uglavnom planiraju da se bave uslužnim delatnostima, zanatstvom, ali i reciklažom i poljoprivredom. Organizacija “Help” prisutna je u Srbiji od 1999. godine, a od 2002. realizuje programe koji pomažu lokalni ekonomski razvoj.

Uključujući i potpisnike današnjih ugovora, “Help” je za četiri godine podržao 364 korisnika I šest kooperativa, kaže menadžer projekta za Južnu Srbiju Mašu Bubanj.

Projekat pod nazivnom “Smanjenje siromaštva i unapređenje mogućnosti zapošljavanja marginalizovanih grupa stanovništva” organizacija “Help” realizuje do kraja 2016. godine, uz podršku nemačke vlade i gradova Niš, Pirot i Smederevo.

[mom_video type=”youtube” id=”7-Tucc39cy0″]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com