TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Udarne Zdravstvo

HEROJI U DOBA KORONE (VIDEO)

Na Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara, celokupno medicinsko osoblje, sestre, tehničari, pomoćno osoblje i mnogi članovi Uprave, gromoglasnim aplauzom ispred ulaza u novu zgradu Kliničkog centra Niš i puštanjem šarenih balona, poslali su, poruku svim svojim kolegama, ali i građanima: „Borba nije završena, mi kao tim moramo da pobedimo, a vi svi da čuvate jedni druge, pa i nas“.

Niš je proglašen za jedno od najjačih žarišta u Srbiji, te je od početka epidemije do danas, u niškom Kliničkom centru hospitalizovano i zbrinuto preko 2 200 pacijenata, onih kod kojih je bilo potvrđeno prisustvo virusa i onih kod kojih se sumnjalo na zaraženost. Trijažni timovi Klinike za infektivne bolesti sagledali su preko 3 500 pacijenata iz čitavog regiona.

Mnogo je teških priča korona ostavila, ali priča koja će ostati svima u sećanju je baka iz Gerontološkog centra koja je od medicinske sestre pomislila da je – njena ćerka.

Prvi čovek Kliničkog centra ističe da je ponosan na sve zaposlene koji su se sve vreme borili i učinili sve da zdravstveni sistem juga i jugoistoka zemlje, „ostane na nogama“.

-Aplauzi koje smo danima, mogli da čujemo, osmeh na njihovim licima iako znaju da rat protiv nevidljivog neprijatelja i dalje traje, to je znak da su svi ti ljudi zaslužili da ponosno nose svoje bele uniforme i da ponosno stoje uz sve svoje kolege, koje se već tri meseca bore sa korona virusom, kaže prof. dr Zoran Radovanović, generalni direktor KC Niš

Svi oni, kako kažu i dalje stoje „u prvim redovima“, oprezni i spremni da ukažu pomoć svakome kome je ona potrebna i poručuju da i dalje nema opuštenja, ali da nema ni pomišljanja na moguće povlačenje.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com