Hipoterapija uskoro u Nišu

HIPOTERAPIJAUticaj životinja na pravilan rast i razvoj dece poznat je odavnina. Medjutim briga o njima i druženje sa životinjama pomaže i deci koja imaju smetnje u razvoju, tvrde stručnjaci. Projekat hipoterapije ili lečenje uz pomoć konja, pokrenut je još 2009. godine.

Projekat je akreditovan od strane Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu. Da bi zaživeo kod nas, potrebno je da se obuče i oni koji će raditi sa decom, akže autor projekta Dobrila Jovanović.

Postoje svi uslovi da projekat zaživi u Nišu. Tu je Konjički klub Nonius, koji je spreman da ustupi konje za rad sa decom.

Najzad da se i struka zainteresuje za rad sa nama, ističe trener KK „Nonius“ Toni Ilieski.

A tu su i škole koje brinu i obrazuju decu sa smetnajma u razvoju. Specijalna škola Bubanj, i Specijalna škola „14. okotobar“

Već odavno se ovaj projekat sprovodi u regionu i svetu, došlo je vreme da zaživi i kod nas, naglašava direktor Specijalne škole Bubanj, Snežana Čarapić.

Projekat podržava i gradska opština Palilula.

Podržavamo sve projekte svih institucija koje se nalaze na našoj teritoiji, kaže predsednik GO Palilula Boban Dzunić.

Hipoterapija je fizikalna, okupaciona i logopedska strategija lečenja osoba sa invaliditetom koja koristi konjski pokret za postizanje funkcionalnih ciljeva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com