Hoće vodu, a ne obećanja!

Hoće vodu, a ne obećanja!

protest 2Iako su niške vlasti najavile dinamiku rešavanja vodosnabdevanja Velepolja, Paligraca, Trnave i Vrela, meštani su ipak protestovali ispred Gradske kuće, ne verujući da će obećano biti i ostvareno. Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković ponovio je ono što je već rekao TV Zona plus – da će do nedelje dobiti vodu.

Nagomilane nevolje zbog toga što više meseci nemaju pijaću vodu i neverica da će se iko uhvatiti ukoštac sa problemom dovela je nekoliko desetina meštana niških sela Velepolje, Paligrace, Gornja Trnava i aleksinačkog sela Vrelo ispred Gradske kuće. Meštani traže da im hitno nabave dve pumpe za izvor koji se nalazi na području Vrela i tako reše problem vodosnabdevanja svih sela.

Iz Vrela još kažu da 15 godina ostaju bez vode, iako izvor ima veliki kapacitet, zbog starih pumpi koje nemaju snagu da povuku vodu za celo selo, koje su ponovo u kvaru.

 

Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković obećao je meštanima da će do nedelje dobiti vodu, jer će niški vodovod postaviti uređaj koji će pumpati vodu sa izvorišta.

Slavković je takođe izjavio da će grad Niš izdvojiti ove godine 27 miliona dinara kako bi vodovod za četiri sela bio kompletno završen i pušten u rad do maja naredne godine.

 

Ovaj tekst deo je projekta “Pitajte građane” koji se realizuje uz podršku Grada Niša, kroz konkurs za projektno sufinansiranje medijskh sadržaja od javnog značaja za 2015.godinu.