HUMANITARNI KONCERTI U 12 GRADOVA SRBIJE (VIDEO)

HUMANITARNI KONCERTI U 12 GRADOVA SRBIJE (VIDEO)

Koncertom na Kolarcu počeo je Humanitarni muzički karavan “Sa Mozzartom na krilima muzike”, pod pokroviteljstvom Tamare Vučić.

Glavna zvezda, pijanista Stefan Đoković izveo je dela Franca Šuberta, Frederika Šopena i Franca Lista.  Projekat “ Sa Mocartom na krilima muzike” ima za cilj popularizaciju klasične muzike, kulturnog nasleđa i humanosti sa konkretnim ciljem da se kultura vrati u svoj dom-dom kulture.

Tamara Vučić je solistički koncert najavila rečima podrške:

 “ Ima jedna drevna persijska poslovica koja kaže: “Ono što jedete će istruliti, a ono što darujete pretvoriće se u ružu”. Upravo to je cilj ovakve jedne misije, ovakvog jednog projekta, da pokrenemo taj talas darivanja i u narednih 11 meseci u 11 gradova širom naše velike zemlje gde će ljudi širom Srbije imati priliku da čuju Stefana Đokovića, da uživaju u klasičnoj muzici i isto tako da učestvuju u jednom talasu darivanja, u toj humanitarnoj strani ovakvog jednog projekta, jer će sva sredstva koja budu prikupljena ovom prilikom zapravo biti donirana  domovima kulture. Pošto i sama potičem iz jedne male sredine, znam kolika je važnost domova kulture, to su mesta okupljanja, to su mesta društvenih i kulturnih dešavanja.

I na kraju, a ne svakako manje važno, to je snaga jednog mladog čoveka. Stefan Đoković jeste višestruko talentovan mladi čovek, koji bi trebalo i ima sve kapacitete da bude uzor i idol mladim ljudima” – rekla je Tamara Vučić.

Ljubitelji klasične muzike imaće priliku da slušaju koncert u Loznici, Nišu, Valjevu, Kragujevcu, Kraljevu, Zaječaru, Vrnjačkoj Banji, Subotici, Priboju, Čačku i Novom Sadu. Gradovi u kojima će biti održani koncerti pokrivaju svaki deo naše zemlje od severa do juga, istoka i zapada.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com