Humanost učenika OŠ "Kole Rašić"

Humanost učenika OŠ "Kole Rašić"

KOLE RASIC MASKEKažu da mlađi treba da uče od starijih. Ali, ponekad i stariji imaju šta da nauče od mlađih – bar bi tako moglo da bude sa učenicima osnovne škole Kole Rašić u Nišu. Kako bi pomogli drugarici iz predškolskog, koju izdržava samo tata, učenici osmog razreda organizovali su „Humanitarni bal pod maskama“. Na žurci za sakupljanje dobrotvornih priloga svirao je niški bend La Kampanela, a u školi kažu da ova akcija neće biti jedina.

I đaci umeju da daju dobru lekciju – i to životnu. Da na siromaštvo i nehumane uslove za život ne treba žmureti, osmaci osnovne škole Kole Rašić u Nišu pokazali su Humanitarnim balom pod maskama. A glavni cilj – pomoć drugarici iz predškolskog programa, koju izdržava samohrani otac.
“Želeli smo da drugarici ulepšamo dane koliko god možemo, a hteli smo i da napravimo nešto drugačije, kao što je ovaj bal pod maskama”, kaže jedna od učenica osmog razreda.

Za muziku je bio zadužen bend „La Kampanela“, a samu ideju smislio je učenički parlament škole Kole Rašić.

“Treba da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije, i da pokažemo da humanost i dalje postoji”, kaže direktor škole Saša Tončev.

Sledeći primer učenika skole Kole Rašić, u pomoć porodici mogu da se uključe svi koji imaju uslova i volje. A u školi napominju da će ovakvih akcija ubiduće biti još.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com