I ja se borim (VIDEO)

I ja se borim (VIDEO)

Svakoga dana u Srbiji jedno dete oboli od raka, a svake nedelje po jedno izgubi bitku. Puštanjem balona podrške tačno u 13 sati Udruženje NURDOR je, zajedno sa Nišlijama obeležilo 15. februar, Svetski dan dece obolele od raka. Veliki broj građana podržao je manifestaciju i dao donaciju za izgradnju roditeljske kuće u Beogradu.
Dvadesedvogodišnja Dara Mitrovski jedan je od heroja koji su se izlečili od raka. Posle dve godine borbe priključila se organizaciji Nurdor da bi svojim primerom pokazala da je rak izlečiv i dala podršku deci koja se bore.
Svetski dan dece obolele od raka kao i porethodne godine obeležen je uz muziku i puštanje balona ispred tržnog centra Kalča. Organizator Nurdor na ovaj način skreće pažnju na borbu koju mališani oboleli od raka vode svakodnevno. Nišlije su podržale manifestaciju i dale novčane priloge za izgradnju roditeljske kuće, ovoga puta u Beogradu.
NURDOR u više od 40 gradova i opština, humanitarnim akcijama obeležava Svetski dan dece obolele od raka. Podaci kažu da svakoga dana u Srbiji jedno dete oboli od kacera.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com