TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti region i Srbija VESTI

I U ZVEČANU I ZUBINOM POTOKU GRAFITI SA POZIVOM NA OTPOR

I u Zvečanu i Zubinom Potoku osvanuli su grafiti sa pozivom na otpor, nakon odluke privremenih prištinskih vlasti o preregistraciji vozila sa srpskih na RKS tablice.

“Od 21. 11. obaveza je svakog, otpor na svakom koraku! Brigada Sever”, glase graffiti koji su se juče pojavili u severnom delu Kosovske Mitrovice, a jutros i u Leposaviću. Kako je najavila Priština, od 21. novembra će sa 150 evra biti kažnjavani oni koji su zadržali KM registarske oznake.

Podsetimo, nakon jednostane odluke Prištine o preregistraciji, Srbi na severu KiM napustili su prištinske institucije i četiri opštine na severu KiM, kao i policiju, sudstvo i administraciju.

 

BORELJ: BG I PR NA IVICI NOVE KRIZE, TRAŽITI REŠENJA

 

Visoki predstavnik EU Žozep Borelj izjavio je da su Beograd i Priština “na ivici nove krize” i poručio da se mora izaći iz krizne logike i okrenuti se traženju rešenja.

Borelj je, pred početak sastanka ministara za spoljne poslove EU u Briselu, pozvao obe strane da ispune svoje obaveze i primene dogovore potpisane pre više godina.

 

KURTI: PRIŠTINA INSISTIRA NA NOVOM PREDLOGU I SPORAZUMU

 

Priština će u daljem toku dijaloga sa Beogradom insistirati na razgovoru o opštem okviru sporazuma i „novom predlogu EU“, rekao je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti. Istovremeno je rekao da od evropskih i transatlantskih partnera očekuje da utiču na Srbiju da “smanji tenzije”.

 

ZEČEVIĆ: DA LI ĆE KURTI PROMENITI STAV, VIDEĆEMO 21.NOVEMBRA

 

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti se oglušio o apele Evropske unije da odloži preregistraciju, i pitanje da li će je promeniti u poslednjem trenutku, kaže Slobodan Zečević iz Instituta za evropske studije.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com