I UŽIVO JAVNA RASPRAVA O BUDŽETU GRADA NIŠA ZA 2022. (VIDEO)

I UŽIVO JAVNA RASPRAVA O BUDŽETU GRADA NIŠA ZA 2022. (VIDEO)

Budžet Grada Niša za 2022. godinu planiran je u iznosu od 11 milijardi 848 miliona, što je za 6,8 odsto povećanje u odnosu na ovogodišnji gradski budžet, a gradonačelnica Dragana Sotirovski izjavila je da je budzet razvojni, da predviđa brojne investicije i da će sledeću godinu obeležiti izgradnja akva parka nadomak Niške Banje.

U toku je javna rasprava o Nacrtu odluke o budžetu Grada Niša za 2022. godinu, a sem online putem, javna rasprava je organizovana i u Gradskoj kući, gde su građani i organizacije i uživo izneli svoje primedbe i sugestije: Žitelji jedne ulice u Naselju Šljaka traže da se izdvoje sredstva za izgradnju kanalizacione mreže jer, kako kažu, samo u njihovoj ulici to nije rešeno. Organizacije osoba sa invaliditetom nezadovoljne su time što je budžet za njih smanjen sa 22miliona dinara koliki je bio 2020. godine na  7 miliona dinara…

Neki od predloga koji su stigli u toku prethodnih mesec i po dana već su usvojeni i sastavni su deo Nacrta, rekla je v.d. načelnika Gradske uprave za finansije Nina Ilić. Najviše predloga odnosi se na infrastrukturu i razvoj zajednice.

 

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com