sosijete ekonomskiUčenici srednjih škola odmerili su svoje znanje u takmičenju o inovacijama u bankarstvu, koje organizuje Societe Generale banka. Najbolji će svoje ideje braniti i na finalnom takmičenju koje će biti održano aprila meseca.

Moj tim je predstavio nešto što banke do sada nisu ponudile – proizvode namenjene penzionerima, prosvetnim i zdravstvenim radnicima, odnosno svim onim grupama koje je na neki način država zaposlila, kaže učenik Ekonomske škole u Nišu Ognjen Stanković.

Na smotri radova učenika pod nazivom „Inovacije u bankarstvu“ učestvovalo je deset timova. Žiri je imao težak zadatak jer, kako kažu, sve njihove ideje bile su zaista kreativne, a neke zaslužuju da se što pre primene u praksi.

Smotru organizovala je Sosijete ženeral banka, u okviru projekta „Partnerstvo za praktično znanje“. U banci kažu da je korist obostrana.

Oni mogu da steknu praktično znanje i iskustvo o tome kako izgleda proces inovacije od same ideje do realizacije i to im može pomoći da budu konkurentniji na tržištu rada kada budu tražili prvo zaposlenje. S druge strane, za nas je značajno da znamo kako razmišljaju i kakve ideje nude budući stručnjaci, kaže upravnik niške ekspoziture Societe Generale Snežana Stanojević.

Svim učesnicima smotre i njihovim mentorima uručeni su sertifikati. najbolji timovi svoje inovativne proizvode predstaviće i na finalnom takmičenju koje će se održati aprila meseca.