TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Некатегоризовано

ILIĆ: „NAISSUS“ U 2022. POSLOVAO SA GUBICIMA (VIDEO)

JKP „Naissus“ jedino javno preduzeće u Nišu koje je u 2022. godini poslovalo sa gubicima od oko 17 miliona dinara, a za kreditne usluge niški vodovod duguje 300 miliona. Ovo je potvrđeno na sednici Gradskog veća na kojem je istaknuto da su “Mediana”, “Gorica”, “Objedinjena naplata”, “Tržnica”, “Gradska toplana”, “Parking servis”, direkcije za javni prevoz i izgradnju grada u ovoj godini imale pozitivan bilans poslovanja.

Kreditno zaduženje JKP „Naissus“, je oko 300 miliona, dok im je gubitak oko 17 miliona u ovoj godini. Napomenula bih da Grad Niš u ovom trenutku ima kreditno zaduženje od pet miliona evra, to je negde oko 560 miliona dinara, što je u odnosu na jedno javno preduzeće zanemariva cifra. Grad Niš ovog trenutka može da izmiri obaveze prema bankama kod kojih ima kredite. Međutim, to je nepotrebno s obzirom na to da Grad ima vrlo povoljne kamatne stope” , kaže Nina Ilić, pomoćnica gradonačelnice Niša resorno zadužena za finansije. 

Preduzeća koja su uskladila stepen planiranih i realizovanih aktivnosti za ovu godinu odnosno poslovala pozitivno su “Mediana”, “Gorica”, “Objedinjena naplata”, “Tržnica”, “Gradska toplana”, “Parking servis” i direkcije za javni prevoz i izgradnju grada. Na Gradskom veću je doneta i odluka o rebalansu budžeta za 2022.

Za Gradsku toplanu je opredeljeno 187 miliona dinara za prevalizaženje energetske krize i nabavku mazuta ukoliko nema gasa. S obzirom na to da je Grad Niš likvidan a ima dug iz 2015. prema JKP “Mediana” 100 miliona dinara”

Ove godine bilo je predviđeno manje novca za subvencije gradskog prevoza, a kako je bilo dovoljno para u kasi, pre isteka roka je plaćen novembarski račun, za šta je rebalansom opredeljeno 70 miliona dinara. Ostale korekcije budžeta su, kaže Ilić, kozmetičke.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com