TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Ekonomija VESTI

IMA LI KORISTI OD ZAMRZAVANJA CENA?

Pšenično brašno, jestivo biljno ulje, kravlje mleko, šećer, meso namirnice su koje bitno utiču na potrošačku korpu.

Zamrzavanjem cena ovih proizvoda na određeno vreme Vlada je zaštitila potrošače, smatra ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i dodaje da ima još alata kojima može, ako bude potrebno, da interveniše i dodatno zaštiti građane.

Da li su i u kojoj meri potrošači u Srbiji zaštićeni nakon zamrzavanja cena hleba, šećera, brašna, ulja, svinjskog buta i mleka?

Nišlije su podeljenog mišljenja – jedni kažu da svaki dinar koji se uštedi mnogo znači, a drugi smatraju da će privreda zbog ovoga trpeti.

Takođe, ministar je poručio da neće biti nestašica hrane i da će Srbija imati dovoljno hrane za sebe.

Napomenuo je da je najvažnije da se održava balans između potreba poljoprivrednih proizvođača, kojima odgovaraju visoke cene, i potrošača.

MATIĆ: POTROŠAČI NEMAJU RAZLOGA ZA BRIGU

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da je prilikom kontrole Uredbe Vlade o ograničavanju cene brašna, odnosno za maksimalnu cenu hleba tip-500, bilo nešto više od 200 prijava i prekršajnih kazni.

Kada je reč o novoj uredbi koja se odnosi na širi spektar – pet životnih namirnica, još je u toku priprema velikih trgovačkih lanaca za primenu te mere, a ministrka ukazuje da je trenutno situacija stabilna i da nema nikakvih prijava u vezi sa kršenjem te mere.

Govoreći o proizvođačima navela je da država ima mehanizme i da je ona i delovala i u smislu podrške proizvođačima.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com