TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

IN MEMORIAM: PROF. DR SAŠA ŽIVIĆ

Posle duge i teške bolesti, u Nišu je sinoć u svojoj 62. godini preminuo prof.dr Saša Živić specijalista pedijatrije, endokrinolog .

Živić je rođen 23. maja 1960. godine u Nišu. Medicinski fakultet u Nišu završio je 1985. godine, a magistrirao na istom fakultetu 1993. godine. Doktorirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1999.godine. Bio je redovni je profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Kao specijalisti pedijatrije, uža sfera interesovanja bio mu je poremećaj rasta i dijabetes kod dece. Važio je za lekara koji je ceo svoj radni vek bio posvećen lečenju dece ne gledajući na radno vreme.

Prof.dr Saša Živić bio je predsednik Upravnog odbora Kliničkog centra Niš od 2002. do 2003., a direktor KC od 2003. do 2004. godine. Funkciju pomoćnika generalnog direktora KC Niš obavljao je 2012.godine.

2013. godine izabran je za predsednika Upravnog odbora Specijalne bolnice u Sokobanji.

Objavio je veliki broj radova u uglednim medicinskim časopisima, kao i na portalima koji se bave zdravljem i medicinom.

Bio je visoki funkcioner Rukometnog saveza Srbije i Crne Gore, a zatim i Srbije.

Od svog kolege oprostio se kolektiv Univerzitetskog kliničkog centra Niš:

“Kolegama, studentima i pacijentima, ostaće u trajnoj uspomeni posvećenost poslu prof. dr Saše Živića, njegova duhovitost i nesebično prenošenje znanja mlađim kolegama. Univerzitetski klinički centar Niš, imao je čast i privilegiju da među kolegama ima stručnjaka poput prof.dr Saše Živića čija će dela i dostignuća zauvek ostati u riznici nasleđa lekarske profesije u Nišu. Rukovodstvo UKC Niš izražava najiskrenije saučešće porodici preminulog prof.dr Saše Živića”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com