петак, јун 21

Inficirani zdravstveni radnici u Nišu udaljeni sa posla (VIDEO)

0
495

U Nišu ima inficiranih zdravstvenih radnika koji su udaljeni sa posla i još značajniji broj njih je u kućnoj izolaciji, kojima još nije došlo vreme da se testiraju, rekla je zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević.

Ona je na pitanje koliko je zaraženo zdravstvenih radnika u Urgentnom centru u KC Niš, rekla da trenutno nema kod sebe tačan broj, ali da će to biti saopšteno na sledećoj konferenciji za novinare o korona virusu.

Upitana za kapacitete testiranja i da prokomentariše to što je gradonačelnik Niša izjavio da u Nišu postoji aparat koji može dnevno da uradi oko 1.000 testova, ona je rekla da i taj aparat postoji, ali da on nije do sada korišćen, jer nisu bili zadovoljeni drugi uslovi, pošto za njega treba da postoje odgovarajući testovi i pomoćni materijal.

„Napominjem da kapaciteti koji su sada u funkciji su više nego dovoljni da se testiraju svi oni sa indikacijama. Imamo na umu i druge kapacitete, ne samo te u Nišu, već i druge postojeće rezerve koje bi se mogle aktivirati ako bi na to bilo potrebno“, rekla je ona.


Leave a reply