уторак, јун 25

INFRASTRUKTURA “BOLNA” TAČKA MEROŠINE – MINISTAR NAJAVIO POMOĆ

0
38

Opština Merošina suočava se sa sličnim izazovima sa kojima i mnoge druge u Srbiji. Uglavnom – strari ili nepostojeći putevi i snabdevanje vodom.

Imali smo izuzetno kvalitetan radni sastanak gde smo ministru prezentovali naše prbleme, pre svega infrastrukturne projekte koje smo spremili. Međutim, zbog nedostatka sredstava nismo uspeli da realizujemo, ali dobili smo obećanje da ćemo u narednom periodu to rešavati. Trenutno radimo dva lokalna puta preko ministarstva. Jako su važni za naše građane kako bismo poboljšali uslove na selu, kaže predsednik Privremenog organa Opštine Merošina Saša Jovanović. 

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave najavljuje da će pomoći i tu, ali i u rešavanju drugih problema.

Ovde postoji jedna velika hladnjača koja nije u funkciji, izgrađena je još 80-ih godina, tako da smo razgovarali na tu temu. Pokušaćemo da sa ljudima iz Ministarstva poljoprivrede taj problem rešimo. Ovde žive ljudi koji se ozbiljno bave voćarstvom, povrtarstvom, bilo bi dobro da ta hladnjača proradi, kaže ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović. 

Za sada, Opština Merošina dobila je od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave 20 laptop računara. Ministar Aleksandar Martinović obišao je i Narodnu biblioteku u Merošini, čiju je prvu fazu rekonstruisalo upravo ovo ministarstvo.

Ova ustanova ovde je više od biblioteke. Ovo je jedan kulturni centar. Drago mi je što deca i mladi u Merošini rado čitaju knjige. Mislim da smo napravili dobar posao što smo kao ministarstvo pomogli sa 12 miliona dinara da se rekonstruiše krov na Narodnoj biblioteci, dodaje Martinović.

 

 

Ministar je posetio i domaćinstvo Marije Milenković, koja se bavi proizvodnjom prehrambenih proizvoda i keteringom.

U Merošini ima nekoliko preduzeća relativno malih, koja zapošlajavju od 50 do 100 ljudi. Ova opština od 2019. godine beleži sve veći broj novorođene dece.

Leave a reply