Intervju: Nova predsednica DNN – borba za bolji položaj novinara na jugu !

Intervju: Nova predsednica DNN – borba za bolji položaj novinara na jugu !

Danijela Ivanković

Nastavak borbe za bolji položaj novinara na čitavom jugoistoku Srbije, jačanje kritičkog uticaja novinarske struke na donosioce odluka uz striktno poštovanje novinarskog kodeksa i razvoj samog Društva novinara Niša (DNN), kako u smislu prioširenja članstva, tako i logističkih i kapaciteta za otvoreniju debatu na medijskoj sceni sa srodnim udruženjima, prioriteti su Društva novinara Niša u narednom periodu. To kaže Danijela Ivanković, novoizabrana predsednica UO DNN.

Ova izborna skupština Društva je potvrdila da vlada ogromno interesovanje kolega, ne samo iz Niša, već i iz Pirota, Vranja, Doljevca, Prokuplja, kao i free lance novinara i kolega iz nezavisnih produkcija da zajedno  rešavamo probleme sa kojima se naša struka svakodnevno susreće. Jer očigledno postoji potreba da se izađe iz uskog gradskog okvira, a uz dužno poštovanje kolegama iz ostalih novinarskih udruženja, čini mi se i da se mi na jugu bolje međusobno razumemo – i da baš zbog toga moramo da se uhvatimo sami u koštac za problemima koji nas muče. Taj put su trasirali osnivači Društva, pre svega prva predsednica Dragana Kocić, a nastavilo i prethodno rukovodstvo sa Dejanom Kostićem kao predsednikom, kaže Ivanković.

Izbornoj skupštini, koja je održana 29.juna u sali Skupštine grada Niša, prisutvovalo je 105 od ukupno 142 člana koji su obnovili članarinu za 2017.godinu, što je bio i uslov za glasanje.

 

To je vrlo ozbiljan broj ljudi! Tolikim prisustvom članstva na skupštinama ne mogu se pohvaliti ni mnogo starija strukovna udruženja!“ naglašava Ivanković.

Svih 105 članova je i glasalo, a izabrana izborna komisija konstatovala je i da su svi glasački listići bili ispravni, da nije bilo ni manje, ni više upotrebljenih listića od broja koji su na potpis svakog člana predati na glasanje. Glasanje je bilo tajno, zaokruživanjem.

Nakon preborojavanja, od ukupno devet kandidata za UO i četiri kandidata za NO, za članove Upravnog odbora izabrani su Danijela Ivanković Biljana Ljubisavljević, Miodrag Stanković, Miodrag Miljković i Milan Petković, a za članove Nadzornog odbora Petar Vujović, Dejan Kostić i Dušan Miljković.

Novi članovi Upravnog (UO) i Nadzornog odbora (NO) DNN izabrani su ubedljivom većinom glasova u odnosu na druge kandidate, tako da su tri člana UO i sva tri člana NO dobili dvotrećinsku većinu glasova. Niko od prisutnih nije imao primedbe ni na tok glasanja, prebrojavanje, niti na rezultate,“ naglašava Danijela Ivanković.

DNN

Dodaje da je to vrlo važno, uz napomenu da su prebrojavanje konstantnim prisustvom nadgledali i dosadašnji članovi UO, kao i pojedini članovi Društva.

Ivanković, koju je za predsednika UO DNN sa četiri glasa „za“ i jednim „uzdržanim“ izabrao Upravni odbor na konstitutivnoj sednici održanoj odmah nakon saopštavanja rezultata, ističe  i da je za ispunjenje prioriteta neophodna i logistika.

Naša je namera da intenziviramo rad na jačanju kapaciteta koji je započela prethodna uprava Društva. Svi i dalje nameravamo da delamo dobrovoljno, da koristimo sopstvene resurse, kao i do sada, ali mislim da je došlo vreme da Društvo dobije konačno makar svoju kancelariju, osnovnu računarsku opremu kako bismo mogli da formiramo i sajt, da skladištimo i širimo bazu podataka Društva, a nameravamo da za to zatražimo pomoć grada, ali i drugih lokalnih samouprava na jugu Srbije,“ kaže Ivanković.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com