Investicija ili prevara?

Investicija ili prevara?

Radnički stadionPismo o nameri švajcarskog investicionog fonda da u niški Radnički investira milione evra izazvalo je neverovatno interesovanje. Predsednik kluba Radan Ilić situaciju ocenjuje kao bajkovitu. Naravno, pod uslovom da investitor zaista postoji.

Investitor, kako se navodi u pismu, želi da napravi zapadnu tribinu, da stadion pokrije solarnim panelima, da plati dugove Radničkog i uloži sedam miliona evra u razvoj kluba… Zauzvrat bi tražio većinu u upravljačkom delu za narednih 20 godina.

Ilić i resorni niški većnik o svemu su obavestili ministra sporta Vanju Udovičića i zakazali kod njega sastanak za četvrtak. Međutim, posredniku švajcarske firme su dali uslov – da se pojavi konkretno neko iz tog

Radan Ilić
Radan Ilić

Fonda i donese bankarske garancije da zaista i poseduje toliki novac. Jer, kako kaže Ilić, budi sumnju to što firme koje su u tom zahtevu nemaju nikakvo poslovanje, što je lako proveriti.

Nadam se i želim da grešim… Ali, ako se ne pojave sutra do 15 sati otkazaćemo sastanak i smatrati da ponuda nije ozbiljna, kaže Ilić za Zonu plus.

Ilić kaže da čudi i to što je posrednik priču pokrenuo na lokalu, iako je jasno da se razgovori o tolikim investicijama zakazuju sa samim državnim vrhom.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com