prazna ucionicaU blokadi je trenutno devet niških škola, za iznos veći od milion i 200.000 dinara. Nadležni kažu da će ta blokada biti rešena, ali da se ne zna kakvo će stanje biti već sutra. Zbog ovih i drugih problema, Niš će uskoro uzeti kredit za tekuću likvidnost, ali po svemu sudeći manji nego je ranije najavljeno.

A pominjalo se 300 miliona dinara. Sve je, međutim, bilo stopirano zbog mišljenja načelnika Uprave za finansije Miljana Stevanovića da grad nema za to potrebnu papirologiju, odnosno odluku Skupštine Grada o uzimanju kredita. Ali sada, kažu u Veću, dileme više nema: stiglo je mišljenje iz Ministarstva finansija da Gradu za kredit ne trebaju nikakve dodatne odluke. Međutim, o visini kredita odlučivaće

Ljubivoje Slavković
Ljubivoje Slavković

naredne nedelje.

Sada bi 100-120 miliona stabilizovalo situaciju. Ali, u RINO sistem su ušle i obaveze prema JKP i još neke druge obaveze, kaže zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković.

Slavković za česte blokade škola najviše krivi naplatu jubilarnih nagrada. O tim nagradama, prosvetari se odgovaraju sa državom, ali se naplaćuju iz gradske kase! Kako kaže Slavković, prosvetari nemaju sluha za realnu situaciju i tim svojim postupkom ugrožavaju rad škola.